Moederschap maakt gelukkig!

Het moederschap maakt gelukkig!Moederschap maakt gelukkig

Is dat zo? Maakt het moederschap jou gelukkig of heeft het meer weg van een dagelijkse routine of zelfs een uitputtingsslag?

 • Moeder ben je 24/7
 • Een goede moeder cijfert zich helemaal weg
 • Voor je kinderen doe je alles
 • Het moederschap geeft je grijze haren
 • Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen
 • Moederschap is loeizwaar en verschrikkelijk benauwend
 • Je carrière komt op de 2e plaats

Quotes over moeder zijn en het moederschap getuige niet van veel geluk!

Hoe doe je dat gelukkig zijn als moeder?

Balans en Zelfvertrouwen zijn de sleutel woorden. Veel vrouwen stappen onvoorbereid in het moederschap. Het moederschap kun je niet leren wordt er gezegd. Uit eigen ervaring weet ik dat ik heel veel geleerd heb door moeder te zijn, door scha en schande werd ik wijs. Als ik opnieuw voor mijn loopbaan als moeder stond zou ik graag willen weten wat ik nu weet en me voorbereiden!

Wanneer je weet wie jij bent en hoe waardevol jij bent dan zal je beseffen dat het moederschap en wie jij bent als vrouw balans en visie nodig heeft.

Balans tussen werk en gezin, balans tussen moeder zijn en “gewoon” vrouw en partner van. Balans voor de ontwikkeling van je kinderen en de ontwikkeling van jezelf. Balans tussen geven en ontvangen.

Zelfvertrouwen krijg je als je weet waar naartoe je onderweg bent; welk soort moeder ben jij, welke doelen zijn voor jou belangrijk, wat heeft jouw kind nodig van jou en wat heb jij nodig om een fijne moeder te zijn?

Als je weet wat je nodig hebt om balans te houden, kun je makkelijker keuzes maken die jouw doelen ondersteunen en jou fit houden en gelukkig maken.

Ik durf te stellen dat wanneer jij balans en zelfvertrouwen in je leven ontwikkelt er veel meer rust komt en ruimte om Gelukkig te zijn en te blijven.

Gelukkig zijn is dat de hele dag rond lopen met een brede smile op je gezicht en dat elke dag van het jaar? Uit ervaring moet ik helaas zeggen, dat dit niet het geval is. Het leven is vol ups en downs, zit vol voorspoed en tegenslag. Sommige zaken kunnen we beïnvloeden en andere niet. Het geheim van gelukkig zijn, zit em in hoe je om gaat met elke situatie. Als je weet waar naar toe je op weg bent, dan kun je best wat tegenslag incasseren.

“What doesn’t kill you, makes you stronger” – Nietzsche

Tegenslag leert ons wijze lessen en maakt ons sterker. De kunst is om elke dag de zonnestraaltjes te ontdekken die ondanks de moeilijke periode je dag verwarmen en dragelijker maken.

Heb jij:

 • weinig tijd voor jezelf
 • moeite om redelijke grenzen te stellen
 • moeite om NEE te zeggen
 • er genoeg van dat de balans tussen werk en gezin zoek is

Hoe zou het zijn als je leert:

 • om heldere doelen te stellen
 • meer tijd voor jezelf en evt. met je partner in kunt plannen
 • vol zelfvertrouwen een werkende moeder kunt zijn
 • je aandacht te verdelen tussen je werk en je gezin
 • meer te genieten van de dingen die er zijn
 • je kunt functioneren met meer rust zowel thuis als op het werk

Zoals ik al eerder aangaf zijn er vele lessen en ervaringen die mij sterker hebben gemaakt en ik wil die graag met jou delen! Op dit moment ben ik een Online Programma aan het ontwikkelen om jou deze lessen stap voor stap te leren zodat er meer rust, balans en zelfvertrouwen in jouw leven ontstaat.

Om het programma en mijn boek af te stemmen op de behoefte van jou, wil ik je vragen om een vragenlijst in te vullen. Vul nu de vragenlijst in en ontvang het GRATIS E-book! 

Na het invullen van de vragenlijst ontvang je GRATIS mijn E-book “Het moederschap maakt gelukkig!” wanneer deze gereed is met alvast tips om aan de slag te gaan.

Jouw feedback is belangrijk! Deel je mee naar andere ouders?

Alvast bedankt! 

Warme groet,

Marielle

Comments

comments

About The Author

Marielle Kolster

Mijn kennis en praktijkervaring heb ik opgedaan door mijn opleidingen, gastouderschap, gezinsbegeleider bij Humanitas, Counselling en Coaching en mijn eigen zoektocht. Mijn jarenlange ervaring als partner, moeder van 3 prachtige, maar niet doorsnee kinderen hebben mij veel geleerd. Het was zoeken naar een effectieve communicatie- en opvoedstijl voor onze hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen, zodat er meer rust en harmonie ontstond enerzijds en de ontwikkeling van hun persoonlijke identiteit anderzijds. Waarbij wij als ouders ook onszelf konden ontplooien en opladen en ruimte hadden voor ons werk en ontspanningsmomenten. Het is mijn missie om ouders en professionals ondersteunen en inzicht geven in het gedrag van kinderen om ze effectief te kunnen begeleiden en een leven in balans tussen rust en expressie te kunnen leiden.